Aldershot Town

Een club dat door het leven ging als Aldershot FC ging in 1992 failliet. Toen dit feit beklonken was werd nog in datzelfde jaar Aldershot Town opgericht. In feite dus een andere club. Daarom gaat dit stuk enkel en alleen over Aldershot Town. Een ander stuk over Aldershot FC moet dus nog gaan volgen. 

Ergens in 1992 zat Aldershot dus zonder voetbalclub. De mensen in Hampshire snakten echter naar een voetbalclub en hoewel het nieuwe Aldershot Town een aantal divisies lager begon te spelen als dat Aldershot FC had gedaan, trok de club meteen meer toeschouwers bij thuiswedstrijden. De club begon op het 4e niveau van de Isthmian League, pakweg het 10e niveau in Engeland, en promoveerde meteen twee keer achter elkaar waardoor het dan ook niet lang duurde voordat Aldershot Town in de Conference National speelde. Het duurde tot 2008 voordat Aldershot weer een club had dat speelde in de Football League. Niet Aldershot FC, maar Aldershot Town.

Het had dus 16 jaar geduurd voordat Aldershot weer een club had in de Football League. Hoewel het nabijgelegen Reading als grootste rivaal geldt, wordt deze wedstrijd in competitieverband hedendaags nooit gespeeld. Een vriendschappelijke wedstrijd tussen beide clubs in 2001 is tot nog toe de enige ontmoeting geweest. Toen de club ´Non-League Football´ speelde kwamen The Shots wel andere rivalen tegen. Dit zijn voornamelijk Farnborough en Woking.

Het is dus al met al een mooi verhaal. Een club dat failliet gaat en onder een andere naam opnieuw wordt opgericht en na lange tijd weer terugkeerd op het oude niveau. Maar deze geschiedenis lijkt zich te gaan herhalen. In 2013 degradeert Aldershot Town weer uit de League Two en dus uit de Football League. Dit gaat gepaard met nieuwe geldelijke problemen. Vijf dagen nadat degradatie een feit is geworden wordt het officieel bekend gemaakt. Het voortbestaan van de voetbalclub uit Alderhot is opnieuw in gevaar.

 

The Recreation Ground is de thuishaven van Aldershot Town. Dit fraaie onderkomen was ook al de thuishaven van Aldershot FC en biedt plaats aan meer dan 7.000 mensen.

Jason Chewins is de man wie het vaakst uitgekomen is voor de club.  In 10 jaar tijd (1994-2004) speelde hij 489 wedstrijden voor Aldershot Town. Voor de verdediger werd speciaal een jubileumwedstrijd geregeld tegen Portsmouth, iets dat in de korte geschiedenis van Aldershot Town nog niet eerder gebeurd was.

Dit ook niet voor de topscorer aller tijden van The Shots. Hoewel Mark Butler ook meer dan 300 wedstrijden voor de club speelde, scoorde hij in een periode van 6 seizoenen maarliefst 155 keer voor Aldershot Town. Gary Abbott dient ook absoluut genoemd te worden. Hoewel deze spits minder vaak scoorde (120 maal) dan Mark Butler deed hij dit in een veel kortere periode. Abbott deed hier slechts 3 seizoenen over.

Het treinstation van Aldershot ligt op steenworp afstand van The Recreation Ground. De trein van Aldershot naar Waterloo loopt vlak langs het veld. Aldershot Town scoorde nog nooit een doelpunt op het moment dat deze trein het veld passeerde.

 Meer foto's van Aldershot Town (klik en plak link in browser):

https://www.flickr.com/photos/engelsvoetbalnl/albums/72157664444350729

https://www.flickr.com/photos/engelsvoetbalnl/albums/72157677439599890

 

Laatst bijgewerkt: mei 2013

 

www.engels-voetbal.nl (since 2010)  |  engelsvoetbal@yahoo.com