DeliesBoeken
'Not the best website, but it's in the top one'

Aston Villa's wounded lion

 

titel:  Aston Villa's wounded lion
auteur:  Ferdi Delies 
categorie:  Sport en spel 
aantal pagina's:  210
geïllustreerd:  Ja 
uitvoering/formaat:  Paperback/16 X 24 cm
ISBN:  978-94-022-4638-4 
vaste prijs:  21,00
taal:  Nederlands 

 Met voorwoord van ex-Villadoelman Stefan Postma

 

 

Eigen omschrijving:

Hoewel dit boek prima op zichzelf gelezen kan worden, is het een vervolg op mijn eerste boek "Up the Villa".

Dat boek eindigt met een degradatie uit de Premier League en "Aston Villa's wounded lion" gaat verder waar 'Up the Villa' eindigde. Het gaat over de eerste twee seizoenen in de Championship, een gevallen traditieclub op het tweede niveau van Engeland. In mijn eerste boek kwam de clubgeschiedenis volledig aan bod. Dit boek gaat over eigen belevenissen als seizoenkaarthouder op de famous Holte End. Aanvankelijk was het plan om dit boek pas uit te gaan geven bij promotie terug naar de Premier League, desnoods pas tien jaar later. Dat boek had als titel "Villa going up" gekregen, hetgeen prima had aangesloten op de titel "Up the Villa" natuurlijk. Het probleem was alleen dat een club genaamd "Fulham", in de play-off finale roet in het eten gooide.

Toch moest dit boek de markt op, want zoals ik zelf als persoon langdradig van aard ben, was er het gevaar dat het boek ook te langdradig zou worden. In twee seizoenen Championship gebeurde er daarnaast zo ongelooflijk veel rond de club Aston Villa, alsook op persoonlijk vlak, waardoor ik meer dan voldoende stof had om het verhaal boekwaardig te maken.

Ook kreeg ik veelvuldig te horen dat mensen meer geïnteresseerd zijn in wat ik als supporter zoal meemaak in Engeland, dan bijvoorbeeld de geschiedenis van de club. Wel nu, die mensen kunnen hun lol op.  Iedere voetbalfan kan zichzelf in dit boek herkennen, want het gaat namelijk over pijnlijden, verslaving voor de passie en ook gewoon over het leven zelf.

"Aston Villa's wounded lion" is op vrijdag 13 juli 2018 verschenen en is hieronder ook te bestellen. Voor 21,00, inclusief verzendkosten, bent u bezitter van "Aston Villa's wounded lion".

 Ook te bestellen via BOL