DeliesBoeken
'Not the best website, but it's in the top one'

Nevland 3e druk (hardcover)

Op de cover van deze derde druk is Nevland gehuld in een Manchester United-shirt. Voor de softcover en de special edition was gekozen voor het groen-wit van FC Groningen. De reden hiervoor was simpel. De 1e druk werd gepresenteerd in de Euroborg-stadion, zou in eerste instantie exclusief verkocht gaan worden in de fanshop van FC Groningen en de afbeelding is er één van een iconisch doelpunt die Nevland scoorde voor de club in Florence tegen Fiorentina.

Het verhaal wat in het boek "Nevland" vertelt wordt is echter niet alleen FC Groningen. Sterker nog, het is een verhaal voor een echt jongensboek over voetbal. Over hoe de jonge Erik opgroeit in het Noorse Stavanger en zijn opa achterna wil gaan en droomt over het spelen in het eerste elftal van Viking Stavanger. Over hoe een jongensdroom in vervulling gaat als hij plotseling op het trainingsveld staat met grote wereldsterren als Ryan Giggs en David Beckham. Over een Nostalgische wedstrijd van het nietige Viking FK tegen het grote Chelsea en over de grootste "Great Escape" in de geschiedenis van het Engelse voetbal bij het Londense Fulham FC. En nog heel veel meer.

Dit gepaard met enkele geweldige recensies in de twee grootste voetbalbladen in Nederland (Voetbal International en Staantribune) verdiende de 3e druk een andere omslag. Deze werd andermaal gemaakt door Thijs van den Broek.

De uitgave is een limited edition.

Flaptekst

Erik Nevland speelde tussen 1996 en 2012 een kleine vierhonderd wedstrijden voor Viking FK, Manchester United, IFK Göteborg, FC Groningen en Fulham FC en scoorde meer dan 150 officiële doelpunten. Nevland kan meepraten over de buien van Sir Alex Ferguson en trok, na een gemiste kans op een dieptepass van David Beckham, gedesillusioneerd de deur achter zich dicht in Manchester. Hij boekte successen bij Viking, werd Noors international en verwierf een heldenstatus in Groningen. Met Fulham kreeg hij een tweede kans in de Premier LEague en nam daar in 2010 afscheid na de Europa League finale tegen Atlético Madrid. Hij sloot zijn carriére af bij zijn geliefde Viking, waar hij nog altijd werkzaam is.

Ferdi Delies sprak uitgebreid met Erik Nevland, diens familie, vrienden en ex-collega's. Hij geeft een boeiende kijk achter de schermen van de bijzondere carriére van de Noor, die als kind niets liever wilde dan spelen in het donkerblauw van het Viking FK waar zijn opa furore maakte. Een kleine vijftien jaar na zijn laatste wedstrijd in het groen-wit spreekt Erik Nevland in Groningen nog altijd tot de verbeelding.

Ferdi Delies (1980) is een hartstochtelijk FC Groningen- en Aston Villa-supporter. Eerder schreef hij Up the Villa (2016), Aston Villa's wounded lion (2018) en Van gammel hek naar stevig beton (2019). Het rijk geïllustreerde NEVLAND is zijn vierde werk.

TitelNevland
AuteurFerdi Delies
UitvoeringHardcover
Aantal pagina's315
GeïllustreerdJa, meer dan 100 foto's
Formaat16,5 x 23,5
Verschijningsdatum15-10-2021
ISBN9789090343792
Vaste Prijs32,50

Koop deze Nevland-hardcover via de volgende links:

Binnenkort te koop!

(32,50 iets teveel? Koop dan Nevland-softcover voor 22,95 via de webshop/fanshop van FC Groningen)