Welkom op

 www.engels-voetbal.nl

Deze website is geboren uit pure passie voor het Engelse voetbal.

Als klein jochie schreef ik al Engelse voetbaluitslagen en standen over of ik verzon ze gewoon zelf. Zo kreeg ik al snel mijn eigen standen op meters dik papier. Eigenlijk doe ik nu niet anders middels deze website. Onder ´Competities´ kunnen de standen van de vele competities, die het Engelse voetbal rijk is, gevolgd worden. Ik ben hiernaast ook gek op statistieken. Alle winnaars in de (vaak) lange historie van deze competities staan hier dan ook weergegeven. Dit tezamen met alle uitslagen en eindstanden sinds de oprichting van deze website in 2010.

Uiteraard probeer ik ook zo vaak mogelijk de Noordzee over te steken om wedstrijden aan de overkant van het water te gaan bezoeken. Vaak zijn dat dan wedstrijden van ´mijn´ club Aston Villa, maar dit probeer ik altijd te combineren met andere wedstrijden uit Engeland. Uiteraard maak ik hier foto´s van welke weergeven staan op de fotopagina, dit zijn er inmiddels zo'n 20.000. Ik ga vanaf 1999 herhaaldelijk naar Engeland, maar helaas heb ik weinig digitale foto´s van de beginperiode. Bijna dagelijks baal ik daar nog van, maar de tijd van de digitale fotocamera was nou eenmaal nog niet aangebroken in die tijd. 

Met enige regelmaat, dat wil zeggen waneer ik zin heb, schrijf ik een column over een onderwerp dat mij op dat moment bezig houdt. Het is leuk te zien dat deze column veelvuldig gelezen worden.

De topic´s Club-, Ground-, en Player in Picture zie ik zelf een beetje als de kern van deze website. Ik houd er van om veel over clubs en stadions te weten en verdiep mij graag in de materie. In deze topics leg ik dit zodoende vast. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik foto´s van heb en dit zijn enkel en alleen foto´s die door mijzelf zijn gemaakt. Hierdoor wordt de website steeds completer, waardoor deze site over een paar jaar door kan gaan als een waar 'Engels-voetbal-encyclopedie´. Een leuke bijkomstigheid wat mij betreft. Dan hebben we nog de pagina 'History'. Deze krijgt steeds meer gestalte. Hier wordt de gehele geschiedenis van het Engelse voetbal doorlopen, van seizoen tot seizoen en van onderwerp tot onderwerp. Een lang proces dus.

Zoals gezegd probeer ik zoveel mogelijk Engelse wedstrijden te bezoeken, maar ook op TV zie ik de nodige wedstrijden live voorbij komen. Van alle wedstrijden die ik zie, schrijf ik een kort verslagje onder ´Wedstrijdverslagen'. Alles blijft op jaartal in het archief staan. Ik houd ervan.

Mijn passie voor statistieken uit zich ook in het topic ´Speler van het Jaar´. Ik houd hierin een eigen 'speler- en team van het jaar' klassement bij. Heerlijk vind ik dat. Dit interesseert behalve mijzelf helemaal niemand. Toch blijf ik dit lekker doen;-) 

Ook ik doe wat aan Social Media. Dit heeft me flink geholpen om in het verleden wdstrijdtickets te verkopen en later waren dit ook de media waarmee ik de meeste boekjes heb verkocht.

Twitter: @FerdiDelies

Facebook: Ferdi Delies

Instagram: ferdidelies

Kan niet moeilijk zijn

De naam 'Footballenzo' was de bedrijfsnaam waaronder het eenmansbedrijfje ooit ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel. Ik hielp de Nederlander en de Belg aan wedstrijdtickets voor het Engelse voetbal. Om meerdere redenen ben ik daar destijds mee gestopt. Vaak word ik gevraagd of ik mensen nog aan tickets kan helpen. Ik ben daar nu een paar jaar uit en dus wordt het ook voor mij steeds moeilijker, vooral betreft Premier League met al die memberships van tegenwoordig. Ik doe dit dan ook niet meer.

Dan speel ik nog voor voorzitter van een officiële supportersvereniging van Aston Villa, de Dutch Lions. Via de officiële website van de club kun je voor 10,- per jaar lid worden via de volgende link:

https://www.avfc.co.uk/fans/Lions-Club/Clubs?Dutch 

Nadere uitleg volgt na het aanmelden wel.

Inmiddels heb ik alweer twee boeken over Aston Villa geschreven.

Up the Villa (2016) 

Aston Villa's wounded Lion (2018)

Zowel op de voorpagina als onder de topic "Boekenrubriek" is hier meer informatie over te vinden. Ook zijn op deze pagina's de boeken te bestellen alsook in uw erkende boekhandel, www.boekscout.nl/shop of de welbekende www.bol.com.

  Veel plezier,  

Ferdi Delies

 

Laatst bijgewerkt: mei 2018

 

 

www.engels-voetbal.nl (since 2010)  |  engelsvoetbal@yahoo.com