Dutch Lions

 De Dutch Lions is in 2006 opgericht en is vanaf het begin officieel verbonden aan Aston Villa.

Het is daarmee niet zomaar een supportersclub. Het bestaat niet enkel en alleen uit een Facebookaccount maar is als officiele supportersvereniging nauw verbonden met de club Aston Villa.

Door de jaren heen hebben de leden van de Dutch Lions talloze mooie belevenissen met onze geliefde club mogen meemaken. Zo waren er pubmeetings in Nederland met een wedstrijd van Villa op groot scherm en vloeiden er liters bier tijdens het proosten op onze traditieclub. Ook waren er tripjes naar Engeland en ondanks dat onze club ons in de afgelopen tien jaar maar al te vaak teleurstelde, we zijn er niet minder fanatiek door geworden. Het draait namelijk niet alleen om het resultaat, maar vooral om de nostalgische momenten met onze club te mogen blijven beleven. Zo waren er enkelen van ons getuige van een glorieuze overwinning op Liverpool in de halve finale van de FA Cup op Wembley tegen Liverpool, de nederlaag in Hamburg in de Europa League en ga zo maar door. Ook zagen we ons team onderuit gaan in de daaropvolgende 'famous' FA Cup Final tegen Arsenal, maakten we een degradatie mee en zagen we vaak ongelooflijk slechte wedstrijden. Maar juist die wedstrijden zorgen ervoor dat we des te intenser het komende succes beleven zullen. Want ooit komt het eens zo grote Aston Villa weer bovendrijven.

Onze vereniging bestaat veelal uit diehard Villafans, maar ook uit sympathisanten van de club.

Onze chairman is Ferdi Delies, een diehard fan met zelfs een seizoenkaart. Ook schreef hij een 400 pagina tellend boek over Villa. Naast hem staat Michael Edwards, iemand die al bijna 40 jaar supporter is van de club! Michael is onze treasurer en zorgt ervoor dat administratief alles tot in de puntjes is geregeld. 

The Dutch Lions valt onder een wereldwijd netwek, de overkoepelende organisatie die de 'Lions Club' heet. Deze Lions Club heeft rond de 100 officiële supportersverenigingen van Aston Villa onder zich, waar wij de Nederlandse tak van zijn. Op het veld mogen de prestaties dan niet meer tot de top behoren, buiten het veld is Aston Villa groot. Van Adelaide tot Chicago en van Seattle tot aan Noorwegen.

#PartOfThePride

Aston Villa leeft!

 

 

www.engels-voetbal.nl (since 2010)  |  engelsvoetbal@yahoo.com