www.engels-voetbal.nl (since 2010)
'Not the best website, but it's in the top one'

Welkom op

 www.engels-voetbal.nl

Deze website is geboren uit pure passie voor het Engelse voetbal.

Als klein jochie schreef ik al Engelse voetbaluitslagen en standen over of ik verzon ze gewoon zelf. Zo kreeg ik al snel mijn eigen standen op meters dik papier. Eigenlijk doe ik nu niet anders middels deze website. Onder ´Competities´ kunnen de standen van de vele competities, die het Engelse voetbal kent, gevolgd worden. Ik ben hiernaast ook gek op statistieken. Alle winnaars in de (vaak) lange historie van deze competities staan hier dan ook weergegeven. Dit tezamen met alle uitslagen en eindstanden sinds de oprichting van deze website in 2010.

Uiteraard probeer ik ook zo vaak mogelijk de Noordzee over te steken om wedstrijden aan de overkant te gaan bezoeken. Vaak zijn dat dan wedstrijden van ´mijn´ club Aston Villa, maar dit probeer ik altijd te combineren met andere wedstrijden uit Engeland. Uiteraard maak ik hier foto´s van welke weergeven staan op de fotopagina, dit zijn er inmiddels bijna 20.000. Ik ga vanaf 1999 herhaaldelijk naar Engeland, maar helaas heb ik weinig digitale foto´s van de beginperiode. Bijna dagelijks baal ik daar nog van, maar de tijd van de digitale fotocamera was nou eenmaal nog niet aangebroken in die tijd. 

Bijna iedere maand schrijf ik een column over een onderwerp dat mij op dat moment bezig houdt. Het is leuk dat deze column veelvuldig gelezen worden.

De topic´s Club-, Ground-, en Player in Picture zie ik zelf een beetje als de kern van deze website. Ik houd er van om veel over clubs, stadions en spelers te weten en verdiep mij graag in de materie. In deze topics leg ik dit zodoende vast. Ik schrijf alleen over onderwerpen waar ik foto´s van heb en dit zijn enkel en alleen foto´s die door mijzelf zijn gemaakt. Hierdoor wordt de website steeds completer, waardoor deze site over een paar jaar door kan gaan als een waar 'Engels-voetbal-encyclopedie´. Een leuke bijkomstigheid wat mij betreft. Ook het topic ´Derbies & Rivalries´ kan trouwens prima onder deze omschrijving vallen. Dan hebben we nog de pagina 'History'. Deze krijgt steeds meer gestalte. Hier wordt de gehele geschiedenis van het Engelse voetbal doorlopen, van seizoen tot seizoen en van onderwerp tot onderwerp. Een lang proces dus.

Zoals gezegd probeer ik zoveel mogelijk Engelse wedstrijden te bezoeken, maar ook op TV zie ik de nodige wedstrijden live voorbij komen. Van alle wedstrijden die ik zie, schrijf ik een kort verslagje onder ´Wedstrijdverslagen'. Alles blijft op jaartal in het archief staan. Ik houd ervan.

Mijn passie voor statistieken uit zich ook in het topic ´Speler van het Jaar´. Ik houd hierin een eigen 'speler- en team van het jaar' klassement bij. Heerlijk vind ik dat. 

Met name Twitter levert een uiterst zinvolle bijdrage aan deze website. Dagelijks wordt Twitter gebruikt om de nieuwigheden te melden die op deze website verschijnen. ]Het voordeel van Twitter is dat als mensen mijn 'Engels voetbal-relaas' niet interessant vinden mij kunnen ontvolgen of in beginsel niet eens gaan volgen. Wordt mijn relaas op Facebook als 'not welcome' ervaren, verbreek dan ons 'Facebookvriendschap'. Echt, ik zal je niet gaan missen:-)

De naam 'Footballenzo' was de bedrijfsnaam waaronder het eenmansbedrijfje ooit ingeschreven stond bij de Kamer van Koophandel. Ik hielp de Nederlander en de Belg aan wedstrijdtickets voor het Engelse voetbal. Om meerdere redenen ben ik daar destijds mee gestopt. Nog elke week wordt ik gevraagd of ik mensen nog aan tickets kan helpen. Omdat ik zo'n aardige jongen ben, doe ik dat nog af en toe. Maar toch heb ik dit liever niet meer... 

De website telt inmiddels meer dan 2.000 pagina's en veel stukken zijn niet bepaald van een hoog niveau. Het is een langdurig proces, maar gaandeweg probeer ik alles een beetje te perfectioneren.

Ook is mijn eerste boek reeds verschenen. Uiteraard over Aston Villa. Dit 428 pagina-tellend boek is nog steeds te bestellen:

  Veel plezier,  

Ferdi Delies

 

Laatst bijgewerkt: juni 2017

 

 

Top | engelsvoetbal@yahoo.com