ferdidelies.nl
Boek FC Groningen
Boekenrubriek
Made in England
1999 t/m 2006
2007
2008
2009
2010
2011
2012
2013
2014
2015
2016
Hibernain FC
Edinburgh FC
Dundee-Derby
Alloa v Falkirk
Patrick Thistle
Rangers
Hampden Park
Bristol City
Rovers v Argyle
A.Villa v Chelsea
Man.Un. v Everton
Redditch United
A.Villa v Newcastle
Droylsden FC
Ashton United
Curzon Ashton
Man.City v Arsenal
Luton Town v A.Villa
A.Villa v Rotherham
Newport County
Millennium & Ninian
Cardiff v QPR
Stourbr. v Hednesf.
A.Villa v Huddersf.
Crewe v Exeter
A.Villa v Forest
WBA U23 v Brighton
Burton Albion
Derby C. v Ipswich
A.Villa v Brentford
A.Villa v Newcastle
A.Villa v Wolves
A.Villa v Blackburn
Vetch Field
Swansea v Man.United
Port Talbot Town
Merstham FC
Burgess Hill Town
Withdean
Brighton v Villa
A.Villa v Cardiff
2017
2018
2019
Specials

Swansea City v Manchester United, november 2016

 

 

Swansea City v Manchester United 1-3

6/11/16, Liberty Stadium
 

Swansea begon nog aardig aan de wedstrijd, maar toen de beginfase voorbij was begon de wedstrijd te kantelen in het voordeel va Manchester United. Voorafgaand aan de wedstrijd had ik Swansea wel kans op punten gegeven, Van buitenaf had ik het gevoel dat The Swans onder de nieuwe manager Bob Bradley wel was beter gaan spelen en Manchester United incasseerde verlies op verlies. Maar de Mancunian-motor werd op indrukwekkende wijze aangeslingerd. De ploeg van de geschorste José Mourinho had echter wel een wereldgoal nodig van Paul Pogba om echt in de wedstrijd te komen. Maar wat Manchester United toen op de mat legde was van bijzonder hoog niveau en Swansea had plotsklaps niets meer te vertellen. Zlatan Ibrahimovic zorgde nog voor rust voor twee goals en een grote nederlaag voor Swansea lonkte. Het werd er niet gezelliger op in het Liberty Stadium en de Swansea-supporters lieten zich op negatieve wijze horen. Toch werd Swansea een reuzenuitslag bespaard.

In de tweede helft probeerde het team van Bradley wanhopig aan wat aanvallen toe te komen. Het lukte zowaar. Waarom landgenoot Leroy Fer niet vanaf de start mocht spelen was een groot raadsel. Juist toen hij op het veld kwam werd het spel verdeeld, was er een schakel tussen het middenveld en de aanval en David de Gea moest voor het eerst in de wedstrijd zijn ogen openhouden. Het werd 1-3.

Uit een hoekschop kopte de andere Nederlander van Swansea, Mike van der Hoorn, fraai raak en een spannende slotfase leek ineens niet heel ver meer. Swansea kreeg echter nog 1 kans op de aansluitingstreffer. Buitenspeler Barrow raakte het speeltuig maar half en zag zijn inzet tegen de paal belanden. Dezelfde Barrow kreeg later in de wedstrijd nog de mogelijkheid om een gevaarlijke aanval op te gaan starten, maar speelde het leder jammerlijk buiten de lijnen omdat er een Manchester United-speler ogenschijnlijk geblesseerd op het veld lag. Spelers als Ibrahimovic en Rooney kwamen Barrow een aai over het bolleke geven, want het Swansea-publiek was logischerwijs niet blij met deze actie. Ibrahimovic en Rooney wel. Deze topspelers waren ongetwijfeld zelf doorgegaan en misschien is dat ook wel één van de verschillen tussen het spelen voor Swansea City en Manchester United.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.ferdidelies.nl (since 2010)  | ferdidelies@home.nl